Eikö kuullosta älyttömältä idealta. Laittaa nyt spinningpyöriä uima-altaaseen, onko se edes tarkoituksenmukaista!? No, tätä lähdin Helsinkiin saakka kokeilemaan. Yritän olla avoin kaikelle uudelle. Itseasiassa olen sitä mieltä, että jos uudet "hömpötykset" liikunnan saralla saavat ihmiset liikkeelle, niin silloin se on paikkansa ansainnut. Risoo, kun joku komenntoi sauvakävelijää, joka raahaa sauvoja perässään tai töpöttelee niillä edessään - so what! Jos se ihminen motivoituu savojen takia lähtemään ulos, niin hyvä! Sama sitten mitä niillä tekee. Ja onko viehättävämpää näkyä, kuin vanha mummo kävelyllä vanhojen rottinkisauvojen kanssa, koska ilman niitä olisi vaikeampaa pysyä pystyssä. Kävelykepin tai rollaattorin hankinta voi hetken odottaa.

No joo, harhauduin aiheesta. Siis hydrospinningiin. Pyörät siis tipautettiin veteen - plums. Ne ovat tehty nimenomaan veteen ja vastus tulee kuppimaisesta siipirattaasta, jota polkimilla pyöritetään. Ja niin kuin kaikki liike vedessä, mitä nopeammin poljet, sitä suurempi vastus.

Aluksi polkeminen tuntui älyttömän kevyeltä. Mutta jo muutaman minuutin jälkeen reisilihakset ilmoittivat olemassaolostaan. Vettä oli noin rinnan alapuolelle ja sai hiukan tehdä töitä pysyäkseen satulassa. Spinningissä aina peppu on hellänä ja polkeminen on tuskaa osin myös sen takia (siksi en siitä tykkääkkään), mutta ei hydrospinningissä - ihanaa. Poljettiin musan tempossa vaihtelevia käsiliikkeitä tehden, veden vastusta tietenkin hyväksikäyttäen. Välillä spurtteja istuen ja seisten selkä pystyssä tai eteen kumartuen - täysilläääää!!!! Vatsalihakset ja punnerrukset onnistuivat hienosti ja tehokkaasti. Niiden kuvailuun menisi monta riviä, joten jätän sen koettavaksi.

Hyvin harvoin eksyn spinningtunnille, ja silloin on mahdotonta tehdä varovasti. Tunnin jälkeen reidet huutaa hoosiannaa ja seuraavina päivinä kävely on hankalaa. Auh! Enkä usko, että se on tarkoitus ainakaan tavalliselle kuntoilijalle. Mutta hydrospinningissä tykitin täysillä ainakin tunnin loppupuolella, eivätkä lihakset tulleet kipeiksi!!! Jee! Tosin treenaan muutenkin, mutta tavallisen spinningin jälkeen olisin ollut takuutukossa. Hiki tuli ja loppuvenyttelyn aikana oli vielä mukavan lämmin. Se on uisein ongelma vesijumpan jälkeen - meinaa tulla vilu venyttelyn aikaan.

Voin kyllä suositella myös spinning kammoisille! Kannattaa kokeilla.